Det blir vanskelig å skrive noen ord om samarbeidet med Sigvar da det har gjort så utrolig mye for meg både fysisk og mentalt. Begynner med en presentasjon av meg selv: er ei aktiv jente på 25 år som jobber 100 % som sykepleier. Har mer eller mindre trent styrketrening siden jeg var 15 år, kombinert med mye forskjellig utholdenhetstrening. Styrketrening har alltid vært den formen for trening jeg har foretrukket, men ikke til en hver tid mestret.

I mai 2014 bestemte jeg meg for at jeg ville forsøke å jobbe mot å stå på scenen og konkurrere i bikinifitness. Et langsiktig og ganske hårete mål, men det er det jeg liker ved det!
Mat
Jeg inngikk derfor et samarbeid med en coach som ga meg det som virket som et forholdsvis standardisert styrke- og kostholdsprogram. Jeg hadde fremgang, gikk ned mange cm på målebåndet, la trolig på meg litt muskelmasse og ble noe sterkere. Jeg spiste på dette opplegget 1800 kcal daglig – noe som i mitt hode var for lite mat til å oppnå det jeg ville; økning i muskelmass. Jeg følte ikke at jeg fikk nok oppfølging, tilbakemeldinger eller gode nok svar på spørsmålene mine, og da ble det ikke riktig for meg å fortsette.
På utkikk etter ny coach og nytt opplegg fikk jeg anbefalt Sigvar av en bekjent. At han har stilt i både fitness og bodybuilding tidligere samt hans tydelige antidopingholdning, var avgjørende da jeg skulle velge coach. Etter en lengre samtale om tidligere trening og kosthold, mål og tanker, hva han kunne gjøre for meg og hvordan opplegget eventuelt ville bli, var jeg solgt

Før Sigvar ville inngå et samarbeid med meg ville han se fysikken min for å finne ut om dette i det hele tatt var oppnåelig. Videre måtte jeg love at han skulle følge meg opp i minium 2 mnd. i etterkant av konkurransedietten også – slik at han kunne se at hodet/kropp kom tilbake til Helene.matnormalen igjen. Dette forteller noe om hvordan han bryr seg om kundene sine, og for min del at det å stille i fitness ikke skal gå mer enn nødvendig utover helsen, og med Sigvar som coach er jeg overbevist om at jeg er i trygge hender.

Etter å ha hatt Sigvar som coach i nå 8 måneder har både kropp og sinn fått en liten «makeover». Jeg startet med et hode som begynte å bli litt for mye påvirket av å ha fulgt kostholdsplaner i lang tid. Jeg var veldig streng med meg selv og hadde litt for høye skuldre mtp. kostholdet mitt. Sigvar oppfattet raskt hvor streng jeg var med meg selv, og har ved små grep hjulpet meg med å få et veldig avslappet forhold til kosthold samt vist meg at vi jenter virkelig er nødt til å spise en del mat for å bygge muskler. Og med en del mat mener jeg enorme mengder!

Noe som har overrasket meg er at jeg per i dag spiser mer enn samboeren min som er 20 kg tyngre enn meg og trener for å bygge muskler. Jeg fortsetter til min store forbauselse å gå videre ned i fettprosent, og Sigvar justerer derfor opp matinntaket nesten hver uke. Jeg spiser så mye mat nå at jeg i det siste har vurdert å føre Sigvar bak lyset ved å jukse litt med fettklypen for å slippe å spise mer mat – luksusproblem? Ja!
Store mengder mat fører med seg en god del positive ting. Etter at Sigvar og jeg inngikk samarbeidet har jeg opplevd at humøret mitt har blitt ti ganger bedre, jeg har mer energi i hverdagen, presterer bedre på jobb, og har rett og slett nok overskudd til å gjøre mer enn hva jeg klarte før – både i hverdagen og på trening. Energinivået mitt er til tider så høyt at jeg kan bli beskyldt for å gå på noe. Nå om dagen er overskuddet såpass stort at jeg uten problem kan jobbe en del ekstravakter, jobbe dobbelvakt for så å dra på trening og ha overskudd hele økten. Jeg gjør ting mye raskere, husarbeidet går som en drøm og enda har jeg litt mer å gi til å gjøre andre ting jeg liker som f.eks. å klatre, løpe hinderløp og plage samboeren min.

Under oppfølging av Sigvar lever jeg livet og nyter det til det fulle. Med visdomsordene hans om hvor viktig det er å stresse mindre, leve og nyte livet, gjøre ting jeg har lyst til og ikke bare det jeg «må» godt innprentet i bakhodet. Om jeg blir invitert på middag slår jeg bare sammen to måltider, tenker litt over hvor mye jeg får i meg og smiler pent. Blir jeg tilbudt et vinglass takker jeg pent ja, for coachen har sagt at et glass alkohol om dagen er helsebringende og helt innenfor hvis jeg har lyst. Jeg planlegger weekendturer til utlandet, i slalåmbakken og hvor enn jeg kunne tenke meg, uten at det er noe problem. Jeg tenker nok litt mer nøye igjennom hva jeg skal foreta meg enn folk flest, og sender ofte en melding til Sigvar for å få noen råd om hvordan jeg kan løse ting på best mulig måte. Etter hvert har jeg opparbeidet meg nok kunnskap og erfaring til å klare å tenke meg frem til de beste løsningene selv – takket være Sigvar’s hjelp og tålmodighet.

Når det kommer til fysikken min, så har den virkelig forbedret seg det siste halve året. Dette er noe jeg til og med kan se og føle – selv som min verste kritiker. Kroppen min føles sterk og sunn. Selvtilliten har gått opp en del hakk, og jeg har fått troen på at jeg kan – at jeg virkelig kommer til å klare å nå målet mitt.

Bilde.GrafPåWebcoaching.no

Da jeg startet med Sigvar var jeg besatt av å bli sterkere og å løfte mest mulig – så besatt at jeg ubevisst lot det gå utover teknikken. Sigvar presset meg mer eller mindre til å gå drastisk ned på belastningen for å terpe teknikk. Dette satt langt inne for meg, og jeg var vel mindre begeistret for Sigvar da. Men jeg hørte på rådene, gikk ned på belastningen og jobbet med å få inn riktig teknikk – noe som må til for at jeg skal fortsette å bli sterkere, trene skadefritt og bygge muskler på de riktige stedene. Frontbøy og benkpress er øvelser jeg har terpet en del ekstra på. Måten det har blitt gjort på er via gode instrukser fra kong Sigvar, filming av øvelsene under trening, tilbakemeldinger via Webcoaching.no og totalt 3 PT-timer på et halvt år. Både frontbøyen og benkpressen er nå «friskmeldt» til min store begeistring! Jeg sender fortsatt videoer av øvelser til Sigvar, og får teknikktips tilbake.

Styrkemessig har jeg hatt utrolig bra fremgang. Jeg har gått fra å knapt klare et par push ups med egen kroppsvekt til å ta 9 repetisjoner med 9 kg ekstra på ryggen. Jeg har det siste halve året jobbet iherdig med å klare 1 chin, og jeg har nå endelig klart min første – selv om jeg har gått opp i vekt! Med programmet fra Sigvar opplever jeg treningsglede, mestringsfølelse og stor fremgang.


Jeg vil på det varmeste anbefale Sigvar som coach! Er målet ditt å gå opp eller ned i vekt, bygge muskler eller bli sterkere, så er Sigvar Garfors absolutt den rette mannen å inngå et samarbeid med. Dette er noe av det du får med Sigvar som coach:
⁃ En coach med enormt mye kunnskap om kropp, trening, kost og helse.
⁃ En coach som holder seg oppdatert på forskning.
⁃ En coach som er genuint opptatt av at du skal nå målet ditt samtidig som du trives, ser og føler fremgang.
⁃ En coach som tilpasser opplegget akkurat til din hverdag og dine behov.
⁃ En seriøs og ærlig coach som ikke sier ting for å få kunder eller for å tilfredsstille deg, men fordi han mener det. Samtidig er han er han fylt med en stor porsjon humor og et tonn med positivitet – noe som er veldig smittsomt!
⁃ En coach som gir deg god personlig oppfølging og daglig kontakt.
⁃ En coach som er lett å snakke med og hvor ingen spørsmål er for dumme.

Hilsen en meget fornøyd kunde,
Ingrid Helene Halvorsen